Ta distansarbetet till en ny nivå!

- SCAB - > Bloggen > Entreprenörskap > Ta distansarbetet till en ny nivå!

Distansarbete är knappast något nytt och har under många år kämpat i hård motvind med dyra lösningar och ett ganska utbrett misstroende från ledningen. I praktiken har bara de som verkligen behöver haft möjligheten. Och så kom pandemin, distansarbetet gjorde plötsligt en rejäl omstart och möten via Teams och Zoom blev en ny vardag för många.

Men de traditionella digitala mötesverktygen är inte det optimala för den som regelbundet jobbar på distans. De är klumpiga, omständiga, kräver ofta en rejäl inskolning och räcker helt enkelt inte till. Det är dags att ta ett nytt steg med nya smartare verktyg.

De nya smartare verktygen tar avstamp i dataspelvärlden med målsättningen att skapa virtuella rum där man försöker efterlikna de fysiska miljöerna så mycket som möjligt. Till skillnad mot den statiska skärmen i Teams eller Zoom rör man sig digitalt genom kontorslandskapet och “träffar” kolleger eller deltar i möten eller evenemang genom att “gå dit”.

Vi har utvärderat ett antal av de nya tjänsterna och kan varmt rekommendera Teamflow, vi blev faktiskt riktigt imponerade av deras lättjobbade och kostnadseffektiva lösning. De har en hel del tunga kunder i sin portfölj som Apple, Reddit, Uber, Shopify, Autodesk, Netflix och Atlassian för att nämna ett urval.

Teamflow fungerar bra i en webbläsare men deras desktop app rekommenderas. Någon dyr utrustning behövs inte, samma grejer för video och ljud som används för Teams och Zoom är tillräckligt.

Kraven på internetuppkopplingen är förvånansvärt små, vi testade deras exempel med 8 deltagare på en 2Mbps anslutning vilket motsvarar en 3G (3G HSPA+) mobil vilket var acceptabelt, med en 4G router fungerade det perfekt med kapacitet över för också annan internettrafik.

Intressant? Här hittar du mer info om Teamflow.

Kontakta oss om ni behöver hjälp med att bygga ert nya framtidssäkrade digitala kontor!

distansarbetet