E-signering – tidsbesparande och kostnadseffektivt på rätt sätt

- SCAB - > Bloggen > Cybersäkerhet > E-signering – tidsbesparande och kostnadseffektivt på rätt sätt
E-signatur

Även om e-signering blir alltmer populärt så upplever många, särskilt mindre organisationer, att tekniken fortfarande är dyr och svårjobbad för alla inblandade. Man väljer i stället att fortsätta med att skapa avtal mm digitalt i datorn och skicka detta till motparten som skriver ut, undertecknar, scannar in, och skickar tillbaka. Något som framför allt tar tid men också kan skapa problem om tex motparten saknar scanner.

Vi har nu nöjet att erbjuda en lösning som alla har råd med, endast 5€/månad/användare med obegränsat antal signaturer och signerare (jo du läste rätt) och som är superenkel att använda utan krav på att alla som e-signerar måste ha ett konto i signeringstjänsten eller ens logga in.

Tjänsten fungerar lika bra för små (en persons) till stora organisationer som vill ha en enkel och kostnadseffektiv lösning. Det går att skapa team med flera användare i samma konto, du betalar enbart per aktiv användare. Du behöver inte installera något, allt sker via webbläsaren (också i mobilen) och e-post.

Tjänsten använder AATL (Adobe Approved Trust List) och uppfyller kraven på GDPR (servers i Finland), eIDAS (EU) och ESIGN (USA). Elektroniska signaturer har samma juridiska status som handskrivna signaturer i EU och USA tack vare eIDAS regulations och ESIGN Act.

Tjänsten och finns på svenska, finska, engelska, tyska och polska och kan användas för alla vanligt förekommande avtal (som kommersiella kontrakt, anställningsavtal, NDAn, mötesprotokoll, hyreskontrakt, ansökningar osv) som inte har några specialkrav (som t.ex. penningtvättslagen) som även kräver digital signatur som skapas tex med en privat nyckel på ett certifikatkort.

Låter detta intressant? Ta då kontakt för mer info och beställning; vi hjälper dig att komma igång för en liten slant (tjänsten produceras inte av oss, vi förmedlar den).