Vi rekommenderar

- SCAB - > Vi rekommenderar
We recommend

Val av teknik och tjänster kan ofta vara tidsödande och ibland dyrt. Vi har mycket lång erfarenhet av IT-verksamhet och har sammanställt en kort lista med de mest grundläggande tjänsterna som vi själva använder sedan länge, och gärna rekommenderar våra gamla och kanske nya kunder.

Om du inte skruvar själv, eller vill ha in egen kompetens i verksamheten som saknas idag, så hjälper vi med det du behöver, också med annat än vi listar här. Att ta hjälp av extern kompetens är ingen kostnad, det är en bra och viktig investering som sparar mycket pengar i längden.


Vi rekommenderar Hetzner för virtuella servers

Hetzner Online är en av de största datacenteroperatörerna i Europa. Sedan starten 1997 har Hetzner försett privat- och företagskunder med kraftfulla värdprodukter och pålitlig IT-infrastruktur. Genom att kombinera sina styrkor inom innovativ teknik, attraktiva priser, expertsupport och flexibel kundservice har Hetzner utökat sin marknad både inom och utanför Tyskland och Europa. Hetzner, ett tyskt företag, äger och driver sina egna högteknologiska datacenter i Nürnberg och Falkenstein (båda i Tyskland) och i Helsingfors, Finland, och har nyligen lagt till en ny plats i Ashburn, Virginia, USA. Vi har lång erfarenhet av Hetzner och kan varmt rekomendera dem till alla som värdesätter kvalitetslösningar. Kontakta oss gärna för hjälp med att lägga upp och driva dina virtuella servers hos Hetzner.


Vi rekommenderar ProtonMail som den bästa lösningen för säker e-post

Proton AG är ett schweiziskt teknikföretag som erbjuder integritetsfokuserade onlinetjänster som grundades 2014 av en grupp forskare vid CERN. Proton har sitt huvudkontor i Genève, Schweiz. De stöds av FONGIT (Fondation Genevoise pour l’Innovation Technologique) och EU.

Proton finns i Schweiz för att undvika övervakning eller informationsförfrågningar från länder under Fourteen Eyes och under statliga övervakningslagar som tex USA:s Patriot Act, eftersom datacentren är belägna i Schweiz ligger de utanför USA:s och EU:s jurisdiktion.

Proton underhåller och äger sin egen serverhårdvara och nätverk för att undvika att använda en tredje part. De har två datacenter, ett i Lausanne och ett i Attinghausen (i den tidigare K7 militärbunkern under 1 000 meter granitsten) som backup.

Vi har lång erfarenhet och samarbete med Proton och rekommenderar dem som den mest säkra e-postlösningen idag, och den absolut mest lättanvända lösningen med E2EE kryptering inklusive integration i Outlook, Thunderbird och Apple Mail. TIPS! Proton erbjuder gratis säker e-post. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig med att skapa en mycket säker e-postlösning för dig eller din verksamhet


Vi rekommenderar ANON::form för din visselblåsarlösning

Kraven på säker kommunikation med säkra formulär och lagring av känslig information ökar stadigt, inte minst från myndigheter genom införandet av GDPR och det nya skyddet för så kallade ”visselblåsare”.

Något som ofta förbises men direkt påverkas av de nya kraven är webbformulären som används på webbsidorna och hemsidorna för att skapa kontakt eller samla in information, med e-post som transport.

ANON::form är en komplett, lättimplementerad och skalbar lösning för säkra elektroniska webbaserade formulär som uppfyller alla befintliga krav på inte bara säkerhet utan även anonymitet och (o)spårbarhet.

Tjänsten ANON::form skapades av oss i Schuetten Consulting Ab Ltd under 2020 – 21 och knoppades av till ett eget företag, Anonform Ab, under hösten 2021.


Vi rekomenderar Netim för din domändrift

NETIM är en global ICANN-ackrediterad registrar skapad 2004 med mer än 900 tlds tillgängliga och ett stort nätverk av ackreditering. För närvarande har företaget mer än 100 000 domännamn under förvaltning. Företaget tillhandahåller även webbhotelltjänster, e-postlösningar, SSL-certifikat.

Netim är en mycket bra lösning för den som själv vill administrera sin domän, det ingår en lättjobbad kontrollpanel där man har full tillgång till domänens zon och även kan parkera/vidaresända både e-post och webbtrafik.

Netim har konkurrenskraftiga priser, tex “.ax” domänen kostar 30€/år. Nya domäner registreras mycket snabbt och är ofta tillgängliga inom max 1 timme.

Vi har använder själva Netim sedan många år och rekommenderar deras domäntjänster. Ta kontakt med oss om du vill ha hjälp med domänregistrering och/eller -drift. OBS! Vi har även kompletterande kraftfulla lösningar för dig som behöver mer komplexa och/eller kraftfulla domänlösningar.