secure.ax är säker e-post

Man brukar ofta jämföra e-post med att skicka vykort och det är inte så långt från verkligheten. Ett e-postmeddelande är ett textmeddelande som ganska lätt kan snappas upp längs vägen, både under transporten och från de e-post servers som hanterar meddelandet.

Samtidigt är det minst sagt knöligt att lägga upp e-post som genom kryptering sänds och sparas på ett säkert sätt.

secure.ax är en helt ny tjänst som erbjuds till åländska företag och organisationer som behöver tillgång till säker e-post som ett komplement till den vanliga e-posten och inte har behov eller resurser till ett eget upplägg.

secure.ax är en kompetent tjänst som använder ProtonMail som infrastruktur, som kund får du nyckeln i handen med e-postadress(er) enligt ”ditt_namn_och_organisation@secure.ax” eller ”ditt_namn@organisation.secure.ax” om ditt behov är litet större.

All e-post som sänds via secure.ax systemet är alltid krypterad i e-postlådan och end-to-end krypterad när den sänds mellan ProtonMail e-postkonton.

Krypterad e-post kan även sändas till vanliga mottagare som då få en länk till en enkel webbmail klient där mottagaren kan läsa meddelandet och även svara på ett säkert sätt. OBS! Säker e-post till externa användare finns ännu endast på engelska men en översättning till svenska pågår.

E-post som sänds från en vanlig e-postavsändare till en secure.ax mottagare är öppen tills meddelandet når ProtonMail:s e-postsystem där det omedelbart krypteras och sparas i mottagarens e-postlåda.

secure.ax har webmail (endast på engelska ännu) och gratis e-postklienter med fullt språkstöd till Android samt iOS mobiler.

secure.ax är enkelt för dig att komma igång med då vi gör allt det tunga inledande jobbet, du får alltid en för dig skräddarsydd lösning. Du får också tillgång till en åländsk e-postadress, ett kvalitetsmärke som skapar förtroende då den är lokal och hanteras lokalt här på Åland. Eller så kan vi ordna med en helt egen domän om du föredrar detta.

OBS! Från och med 2021 gäller EU-direktivet som skall garantera att det finns ordentligt skydd för sk visselblåsare. Enligt direktivet är varje företag med minst 50 anställda eller kommuner med mer än 10 000 invånare skyldiga att skapa ändamålsenliga och effektiva rapporteringskanaler för detta. secure.ax kan med fördel vara en sådan kanal.

Intressant? Kontakta oss för mer information och pris.