Kampanj på server

Nu under juni 2021 har vi kampanj på vår proffsbyggda VPS för dig som värdesätter hög kvalitet och själv vill ha den fullständiga kontrollen över din VPS.

Vi erbjuder:

Nyckeln i handen proffsinstallerad VPS med grundinstallerad WordPress som kan utökas till WooCommerce + registrering och konfiguration av ny domän eller ompekning och konfigurationskontroll av din befintliga. Se specifikation nedan på allt som ingår.

Ditt pris tom 2021-06-30: 700€ ex moms (ord pris 1.920€)

Ta kontakt för mer info och beställning!

ps. Vi flyttar din befintliga WordPress för endast 100€ ex moms om du redan har en sådan webbplats. Se specifikation nedan.

Varför en egen VPS?

Till skillnad mot ett webbhotell har du med en VPS alltid full kontroll över din server och kan installera vad du vill, hur du vill, när du vill. Du kan påverka säkerheten så att den ligger på rätt nivå vilket ger en trygg lösning och god nattsömn.

Du behöver inte dela ett redan begränsat utrymme och kapacitet med många andra, vilket i sig är en stor säkerhetsrisk. Och du kan när som helst uppgradera din server i takt med att dina besökare på webbplatsen eller i webbutiken ökar.

En egen VPS kostar självfallet litet mer än ett webbhotell men ger oöverträffade fördelar när det gäller kvalitet, anpassningsbarhet och säkerhet. En VPS är kort sagt det självklara valet för en kommersiell eller offentlig webbplats eller webbshop.

Varför välja SCAB:s lösningar?

SCAB är ett åländskt IT-konsultföretag med mer än 30 års erfarenheter av att bygga och underhålla säkra IT-system.

Vi har ingen egen teknisk drift utan samarbetar i stället med noga utvalda specialiserade leverantörer med erkänd kvalitet, vilket sammantaget är en mycket bättre lösning än det allt-i-ett webbhotellen erbjuder.

Vi är absolut inte billigast, men kostnadseffektiva då du får mycket för pengarna. Med våra lösningar sover du gott om nätterna och slipper plötsliga och konstiga problem som ofta handlar om bristande kunskap och kvalitet och som i slutändan kan bli onödigt kostsamma för din verksamhet i både tid och pengar.

Tilläggstjänster

Drift och underhåll. Om du inte vill/kan sköta driften, underhållet och säkerhetskopieringen av din VPS så kan vi ta hand om det, se specifikation nedan.

Pris inklusive månadsavgiften för din VPS, från 660€/år (priset är beroende av storleken på din VPS)

Villkor drift och underhåll

Domändrift. Vi tar hand om allt som berör din domän; från den tekniska driften till förnyande av domänen och att den är konfigurerad på rätt sätt, se specifikation nedan.

Pris från 128€/år (priset är beroende av din domäns årskostnad och komplexiteten i din konfiguration)

Villkor drift och underhåll

Bättre certifikat. De gratis webbserver certifikat vi använder i våra VPS som standard räcker bra till för de flesta behoven men vi erbjuder också många andra typer av certifikat till mycket konkurrenskraftiga priser. Begär offert för ditt behov, vi ger rabatt till alla som köper en VPS från oss.

Nedanstående priser är endast exempel på den prisnivå du kan förvänta dig och skall inte uppfattas som ett erbjudande. Vi debiterar också en hanterings och installations kostnad utöver årspriset.

Ex 1: AlphaSSL Wildcard 30€/år, 5 år – 37€ 1 år *
Ex 2: Comodo PositiveSSL EV 55€/år, 5 år – 67€ 1 år *

*) finns som 1, 2, 3, 4 eller 5 års alternativ

Specifikation VPS

Allmänt
 1. Den VPS som kampanjen gäller är en av oss proffsinstallerad virtuell server där allt utom WordPress (WP) är färdigt för drift i produktion. VPS:en är optimerad för användning som webbserver men kan enkelt anpassas för annat bruk vid behov.

  Notera att priset är ett engångspris som endast gäller för installationen och konfigurationen av en VPS, du ansvarar själv för månadsavgifterna och den fortsatta driften och underhållet eller köper det som ett tillval från oss.

 2. Våra VPS uppfyller kraven för säkerhet vid leveranstillfället enligt respektive standard för GDPR, PCI DSS, HIPAA samt NIST och får betyget A+ från Qualsys SSL Labs samt ImmuniWeb.

 3. Vi använder OpenSource (gratis programvara med öppen källkod) så långt det är möjligt av säkerhetsskäl då öppen källkod är transparent och underhålls av en stor mängd utvecklare över hela världen, vilket medför att säkerhetshål och allvarliga buggar i regel upptäcks och rättas mycket snabbt.

 4. Vi använder enbart GDPR godkända leverantörer, erkända för sin kvalitet och miljöpolicy, med moderna övervakade datacenter kopplade till snabba nät med hög kapacitet nära stamnäten för maximal prestanda.

 5. Du får VPS:en levererad i ditt egna konto hos leverantören, vi skapar ett nytt konto om du ännu inte har ett sådant.
Serverspecifikation
DatacenterVi använder Hetzner, en EU-baserad kvalitetsleverantör som fått många utmärkelser. Deras datacenter drivs med grön energi från förnybara källor och finns i Finland eller Tyskland.
PrestandaAMD EPYC andra generationens och Intel® Xeon® Gold-processorer med NVMe SSD-enheter, redundant 10 Gbit-nätverksanslutning. 20TB utgående trafik per månad, inkommande trafik ingår utan begränsning.
VPS alternativHetzner har ett stort utbud, mer info om deras VPS alternativ hittar du här (öppnas i ny flik). Vi rekommenderar initialt:
CX21 (2 vCPU, 4Gb RAM, 40Gb HD) för en vanlig WP webbplats
CX31 (2 vCPU, 8Gb RAM, 80Gb HD) för en välbesökt WP webbplats
CPX31 (4 vCPU, 8Gb RAM, 160Gb HD) för en webbshop
SäkerhetskopiorMöjlighet att ta upp till 7 backup kopior finns som tillval, se föregående länk.
AccessSSH säker fjärrinloggning med autentisering via nyckelpar (inlogg med lösenord tillåts inte). Alla användarkonton i WordPress och kontrollpanelen är skyddade med tvåfaktorautentisering (2FA).
OperativsystemOracle Linux (OL). Ersättaren till CentOS som snart byter skepnad och därmed inte längre är lämplig för produktion. OL är liksom CentOS en binär kopia av Red Hat Enterprise Linux (RHEL) men har egen kärna och är optimerad för databaser och är därför i sig ett bättre alternativ än både CentOS och RHEL för WordPress, Drupal och alla andra lösningar där tex MySQL ingår.
E-postLokalt installerad Postfix MTA säkrad med TLS (krypterad trafik) för utskick av e-post från tex webbplatsen eller webbshopen, extern e-postförmedlare behövs inte för e-post som sänds från servern.
Skydd mot intrångDDoS skydd i serverhallen
Firewalld systembrandvägg
ModSecurity applikationsbrandvägg
Honungsfälla byggd av oss för proaktivt skydd
Fail2Ban automatisk blockering i systembrandväggen av klienter som loggats för intrångsförsök
Psacct monitorerar användaraktiviterer
Skydd mot skadlig kodClamAV antivirusskydd för kontroll av till servern uppladdat material via WordPress eller manuell scanning vid behov. RKhunter håller automatiskt koll på förändringar i viktiga systemfiler och -inställningar och varnar admin via e-post, ett viktigt verktyg för att upptäcka dolda intrång i systemet.
SystemuppdateringarAutomatisk uppdatering av WordPress och ClamAV, meddelar admin via e-post när det finns nya uppdateringar för operativsystem och övrig installerad programvara.
MonitoreringVPS:en är förberedd för monitorering och driftövervakning hos externa leverantörer.
KontrollpanelEnkel kontrollpanel för databasaccess och serverövervakning/statistik. Kan enkelt utökas med fler uppgifter.
WebbplatsNginx webbserver med extra moduler och MariaDB databas. Båda rejält optimerade för snabbhet, säkerhet och stabilitet. Webbtrafiken skyddas med gratis SSL via en norsk tjänst av samma typ som LetsEncrypt (USA). Sänder all metainformation (headers) som krävs av moderna webbläsare för att webbplatsen skall klassas som säker.
CMSGrundinstallation av WordPress som webbplats, kan utökas till webbshop med WooCommerce. OBS! Slutlig styling och struktureing av WP ingår inte i paketet.

Leverans- och beställningsvillkor

Ta kontakt för mer info och beställning!

Specifikation flytt av WordPress

Om du redan använder WordPress som din webbplats så kan denna i regel flyttas till din nya VPS. Vi kan göra detta för ett rabatterat pris i samband med att du köper en VPS från oss. Obs att erbjudandet inte gäller WooCommerce.

Begränsningar. Vi kan alltid flytta ditt data, däremot kan det finnas begränsningar i vad som kan flyttas av teman och tillägg om du använder en WP från en leverantör som använder egna tema/tillägg eller tema/tillägg som inte är gratis men igår i din prenumeration, tex wordpress.com. Du kan då behöva välja att betala för tema/tillägg eller välja andra alternativ.

En annan begränsning kan vara att din WP är gammal och ouppdaterad och behöver extra åtgärder för att fungera i den senaste versionen av WP.

Vi reder ut dina möjligheter tillsammans innan du beställer en flytt.

Specifikation Drift och Underhåll

När du köper en VPS så behöver du inte bry dig så mycket om den tekniska driften då tjänsteleverantören tar hand om all hårdvara och datakommunikation. En välbyggd och väl underhållen VPS krånglar mycket sällan och behöver normalt ingen dygnet runt driftövervakning om den inte har speciella krav som absolut kräver detta.

Vår tjänst för drift och underhåll tar hand om lagret mellan tjänsteleverantören ditt webbplatsinnehåll så att du mot en liten kostnad slipper hantera uppgraderingar, underhåll och grundläggande övervakning. Du får även tjänsteleverantörens månadsavgift på din faktura om du vill och slipper då att registrera ett kreditkort hos tjänsteleverantören.

Det här ingår:

 1. Generell driftövervakning och felrättningar under vardagar inom normal kontorstid i enlighet med vår kapacitet.

 2. Normalt underhåll och uppgraderingar av installerad programvara under vardagar inom normal kontorstid, din VPS är alltid uppgraderad.

 3. Justering av optimeringar av prestanda och säkerhetsinställningar vid behov under vardagar inom normal kontorstid.

 4. Den löpande avgiften för din VPS på en samlingsfaktura om du inte vill registrera ett kreditkort hos tjänsteleverantören.

 5. Alltid 20% rabatt på engångsåtgärder som installationer eller ändringar i VPS:en (debiteras enligt vid åtgärden gällande timpris och villkor).

 6. Förmånliga rabatter på andra tjänster från oss som domänregistrering, köp och installation av servercertifikat eller konsultation mm.

 7. Avtal som löper enligt 3, 6 eller 12 månader.
  • Faktureras tillsammans med månadskostnaden för aktuell VPS vid ny periods början om månadskostnaden ingår i faktureringen.
  • Vid uppgradering av VPS sänds en tilläggsfaktura med kostnaden för uppgraderingen och mellanskillnaden för den högre månadskostnaden för VPS:en under resterande del av avtalsperioden om fakturering av månadskostnaden ingår.

OBS! Denna tjänst är inte bunden av ett SLA och innebär inte att vi tillhandahåller en jourverksamhet med inställelsetider eller tidsbundna åtgärdskrav. Vi tar inte heller något ansvar för drift- och andra störningar som kan inträffa hos tjänsteleverantören.

Specifikation domändrift

Domändrift innebär att din domän är tekniskt installerad i en DNS server hos en tjänsteleverantör som också fungerar som din registrar, dvs registrerar domänen hos domänmyndigheten och garanterar att den konfigureras och används enligt domänmyndighetens anvisningar.

Vi använder franska Netim som tjänsteleverantör då de erbjuder toppkvalitet och en bra kontrollpanel till mycket konkurrenskraftigt pris. De registrerar alla befintliga toppdomäner, även .AX.

Där det finns ett behov av mer prestanda eller komplexa DNS-lösningar använder vi DNS Made Easy som är rankad som den snabbaste DNS leverantören i världen.

I vår domändrift ingår

 1. Teknisk domändrift hos Netim och DNS Made Easy vid behov, i vårt konto.

 2. Köp och konfiguration av ny domän, eller flytt av din befintliga domän till oss, och det löpande årsförnyandet av domänen/domänerna.

  OBS! Årskostnaden för själva domänen ingår inte i driftpriset, den betalar du för skilt enligt Netims prislista. Vi lägger till den på din faktura så du behöver inget kreditkort.

 3. Justeringar och tillägg i befintliga konfigurationer.

 4. Avtal enligt 1, 2 eller 3 år

Ta kontakt för mer info och beställning!